Home | 
Referencer

CASE: Århusbolig

Den store boligportal Århusbolig er et udlejningssamarbejde mellem seks boligforeninger i Århus, hvis vision er at styrke servicen over for boligsøgende og beboere. Århusboligs medlemmer har adgang til ca. 23.200 boliger i Århus og omegn, som kan udsøges på tværs af de seks boligforeninger.

ÅrhusboligI januar 2007 blev det dog klart for Århusbolig at de, for at kunne være på forkant med udviklingen i branchen, skulle have produceret et nyt website med nye funktionaliteter. Ved hjælp af en intern undersøgelse og en undersøgelse blandt brugerne, fandt man ud af at der var flere områder der kunne forbedres.

Man ønskede at det nye site skulle baseres på det nuværende indhold, men i højere grad skulle have fokus på struktur, indhold og præsentation. Endvidere ville man have flere automatiserede processer i form af integration til eksterne ressourcer/databaser, hvilket ville reducere vedligeholdelsen af sitet.

Valget af leverandør til det nye website faldt på Dansk Internet Selskab med Synkron Via som CMS system.


Dansk Internet Selskab har været en kompetent og god samarbejdspartner. De har arbejdet ud fra devisen om, at alt er muligt, selv om vi skulle over nogle forhindringer på de tekniske veje. Arbejdet med den nye Århusbolig.dk var større og mere tidskrævende end nogle af os havde forestillet os. Men med Dansk Internet Selskab var vi i trygge hænder og resultatet taler for sig selv. Århusbolig har fået præcis den specialløsning vi ønskede os.

Anette Rønnow Hansen
Kommunikationsmedarbejder, Århusbolig

Integration til Krak
En af de mest innovative features på Århusboligs nye website er en integration til Krak via en webservice. Ved hjælp af et modul hentes kort fra Kraks kortløsninger ind i løsningen, og der placeres ikoner for de afdelinger, brugeren har fremsøgt. Mange af de funktionaliteter, som kendes fra Krak, kan ligeledes benyttes i løsningen.

Integration til e-bolig
Med en integration fra boligorganisationernes ERP-system (e-bolig), som er det administrative system hvori alle oplysninger bliver vedligeholdt, til sitets CMS (Synkron Via), kan brugere udsøge data om boliger. Også når medlemmer registrerer sig, retter i deres stamdata eller svarer på tilbud, bliver eksisterende data hentet fra systemet og opdateres direkte.

Valg af Synkron Via
Valget af understøttende CMS faldt på Synkron Via. Århusbolig og Dansk Internet Selskab valgte systemet da det ved hjælp af den avancerede .NET udviklingsplatform ville være muligt at udvikle den fornødne integration til e-bolig og krak, samt at det ville understøtte den fleksibilitet man ønskede fra et moderne Content Management System.


Århusbolig stillede os en spændende og ambitiøs opgave med at skabe en helt ny grafisk identitet og et nyt boligsite. Sitet skulle være på forkant med hensyn til både design, funktionalitet og service til medlemmerne. I et tæt samarbejde mellem Århusbolig og Århusboligs leverandør på det boligadministrative system fik vi skabt en løsning, der i dag lever op til ønskerne og stadig flytter en voksende del af Århusboligs medlemskontakt ud på internettet. Til glæde for både Århusbolig og medlemmerne.

Martin Bernt Rud
Konsulent, Dansk Internet Selskab.

Både Århusbolig og Dansk Internet Selskab var klar over, at man stod over for en stor udfordring. Man havde med ny teknologi at gøre, i form af speciel integration, og man stod overfor at skulle producere et komplekst og omfattende website.

Århusbolig havde gennem hele processen repræsentanter fra alle de involverede boligorganisationer tilknyttet projektet, og i samarbejde med Dansk Internet Selskab lykkedes det at lave en stilren og flot løsning med fokus på brugervenlighed, baseret på moderne teknologi.

Relaterede Links:

Besøg løsning:
Århusbolig

Besøg solution provider:
Dansk Internet Selskab