Home | 
Referencer

CASE: Rejsekort

Et fremtidssikret website til fremtidens billet

I december 2007 modtog de første pionerkunder deres rejsekort til toget mellem Tølløse og Roskilde. Kortet var imidlertid ikke helt som, vi andre kender det fra bussen eller metroen.


Det lille plastikkort har nemlig en indbygget chip, og på den måde checker du elektronisk ind i toget om morgenen. Til kortet hører altså en konto, hvor man sætter penge ind, som du kender det fra mobilselskaber som Telmore og CBB. Du slipper altså for bøvl med mønter og klippekort og kan nemt følge med i dine udgifter til offentlig transport.

DSB, Midttrafik, Trafikselskabet Movia og Metroselskabet er blot nogle af de danske trafikselskaber, som står bag udviklingen af Rejsekort.

Skrappe krav til nyt website

Forventningerne til lanceringen af det nye, intelligente rejsekort var store – og kravene til websitet bag endnu større. Rejsekort søgte råd hos konsulenthuset, Creuna, der ikke var et øjeblik i tvivl om, hvilket CMS der skulle ligge til grund for den nye webløsning. Projektleder, Louise Sofie Kehler, fortæller om kravene, der førte til valget af Synkron Via CMS:


Målet for rejsekort.dk var i første omgang, at pressen og andre interesserede skulle finde information omkring Rejsekort som produkt og Rejsekort A/S. Derudover skulle pionerkunder på teststrækningen for Rejsekort kunne få information om testperioden og fortælle om deres oplevelser på strækningen via et ekstranet.
På sigt skal rejsekort.dk også kobles sammen med eksternt salgssystem, hvor kunder kan købe Rejsekort. Creuna har kunnet opfylde alle disse krav med Synkron Via, da det både giver mulighed for at arbejde med standardmoduler og specifikke specialprogrammeringsopgaver.

Louise Sofie Kehler
- Projektleder, Creuna Danmark

 

Et website, mange redaktører…

Webadministratorer kan ofte få grå hår i hovedet ved tanken om, at indholdet på et website skal vedligeholdes af flere forskellige redaktører.

I valget af Synkron Via CMS er der fra Den fælles pilotgruppe for Rejsekort og Creunas side lagt vægt på systemets avancerede rettighedssystem, som gør det muligt at give forskellige grupper af redaktører - eller individuelle redaktører - forskellige rettigheder. På denne måde har de enkelte redaktører kun har adgang til at ændre de dele af websitet, som de er ansvarlige for.

Der skal være styr på trafikken

I takt med at Rejsekortprojektet skrider frem, forventes det, at der kommer væsentligt flere besøgende og mere trafik til sitet. Synkron Via er designet til at kunne håndtere store mængder trafik, uden at det resulterer i for lange svartider.

Med øget trafik følger også øgede mængder indhold. Den fælles pilotgruppe for rejsekort har forberedt sig på denne udvikling med valget af et CMS, hvor indhold og struktur er adskilt. Alt indhold er placeret i en mappestruktur, som gør det nemt at holde styr på selv store mængder indhold.

Standardmoduler forkorter ventetiden

Den fælles pilotgruppe for Rejsekort og Creuna har haft et intenst, men effiktivt samarbejde. Faktisk formåede de sammen at gå fra indledende ideer til lancering på godt tre måneder. Dette har ladet sig gøre, fordi Creuna har kunnet benytte en række standardmoduler i Synkron Via.

Om hele oplevelsen med at få skabt et online univers til Rejsekort, konstaterer Projektleder, Mette Toxværd, fra Den fælles pilotgruppe for Rejsekort:


I forbindelse med udviklingen og implementeringen af www.rejsekort.dk trådte Dynamicweb Software til med meget kort varsel og udviste stor omhu, fleksibilitet og professionalisme i opgraderingen af Rejsekortselskabets eksisterende CMS.

I et uproblematisk samarbejde med Creuna Danmark har Dynamicweb afleveret en velfungerende og veldisponeret platform for trafikselskabernes videre arbejde med rejsekortet.

Mette Toxværd
- Projektleder, Den fælles pilotgruppe for RejsekortKort om Rejsekort

Rejsekort er en elektronisk billet til brug ved rejse med tog, bus eller Metro.

Bag udviklingen af rejsekort står Rejsekort A/S, som blev stiftet i 2003 af HUR, DSB, Ørestadsselskabet IS, Storstrøms Trafikselskab, Vestsjællands Trafikselskab, Vejle Amts Trafikselskab og Nordjyllands Trafikselskab.

De første kunder kunne benytte Rejsekort i december 2007 på en teststrækning mellem Tølløse og Roskilde.

Relaterede links

Besøg løsning:
Rejsekort

Besøg solution provider:
Creuna